Krumplit vízben főzni? Hát, ez nem a legjobb ötlet!


Ezzel a különleges módszerrel az egyszerű főtt burgonya ízét igazán fel tudod dobni, és egy igazi gasztronómiai élménnyé varázsolhatod!

A krumplifőzés nem éppen egy tudományos kihívás. Mindössze szükségünk van egy fazékra, némi sós vízre és egy jó adag türelem, hogy a burgonya kellően megpuhuljon anélkül, hogy szétmállna. Vannak, akik a mikró kényelmét választják, és a héjával együtt készítik el a gumós zöldséget, de van egy módszer, ami komolyan felülmúlja ezeket a megoldásokat, és garantáltan ízletesebb végeredményt produkál.

Nincs más teendőd, mint víz helyett alaplevet önteni az lábosba, majd ebbe helyezni a meghámozott és kockákra vágott krumplit. Olyan finom lesz, hogy soha többé nem is akarod majd másképp elkészíteni! Ízlésedtől függ, hogy csirkéből, marhából vagy éppen zöldségekből készült alaplevet használsz, ha pedig nem tárolsz saját készítésű alaplét a mélyhűtőben, akkor sem kell lemondanod a finom falatokról. Ma már sok üzletben dobozos és üveges változatban is vásárolhatsz belőle. Megéri, mert fantasztikus lesz a végeredményt, ha víz helyett ezt veted be!

Alaplé nélkül is remekül feldobhatod a főtt krumpli ízét, ha a főzővízhez só mellett fűszereket is adsz. Kiváló választás a kakukkfű és a rozmaring, amelyek segítségével a burgonya egy egyszerű köretből igazi kulináris élménnyé válik.

Related posts