Anyák napjára egy igazán különleges ételt ajánlok: ropogós lazac filé sajtos rizottóval. Ez a recept nemcsak ízletes, hanem könnyen elkészíthető is, így a legjobb anyák napjára szánt meglepetés lehet. A lazac bőrét ropogósra süthetjük, míg a rizottó kréme


A halszeleteket meglocsoljuk a két citrom levével, sóval bedörzsöljük, majd letakarjuk papírtörlővel. (Sütés előtt a nedvességet felitatjuk.) Egy teflonserpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd bőrös felével lefelé beletesszük a lazacszeleteket. Ne rázogassuk, hagyjuk, hogy a bőre ropogósra piruljon. Ezután hozzáadjuk az 5 dkg vajat, majd lassú tűzön tovább hevítjük. Amikor a vaj habzik, locsoljuk meg vele a halszeleteket. A bőrén sült lazacot nem kell megfordítani.

Related posts