Krémes, ízletes és roppanós – így születik meg a franciák legendás melegszendvicse!

A Croque Madame igazi ínycsiklandó alternatívája a hagyományos melegszendvicseknek, ha valami különlegesre vágyunk. Képzelj el egy tökéletesen ropogós, aranybarna fehér kenyeret, amelyet gazdagon megkentünk vajjal, és rétegeztünk olvasztott sajttal, valamint ízletes sonkával. A francia konyha egyik leghíresebb reggelijének titka a harmonikus ízek és textúrák összhangja: a krémes sajt, a sós sonka és a roppanós kenyér egyesülése egy felejthetetlen élményt nyújt. Ha pedig a tetejére egy tükörtojást teszünk, akkor máris kész a tökéletes reggeli fogás, ami garantáltan elvarázsol!
A szendvics története a 1910-es évek francia kávéházi életéhez nyúlik vissza, ahol a gasztronómiai innovációk szárnyaltak. A croque madame lényegében a croque monsieur továbbgondolt változata, csupán annyiban különbözik, hogy az előbbi tetejére egy ínycsiklandó, lágyra sült tükörtojás kerül. Ez az apró, de jelentős eltérés nemcsak az ízélményt gazdagítja, hanem a tálalás esztétikáját is fokozza.
Minden kenyérszeletre kenjünk 2 evőkanál ízletes szószt, majd hintsük meg a reszelt sajttal. Ezután helyezzünk a szószos sajtra két szelet sonkát. A maradék két kenyérszelet pirított oldalára egyenletesen oszlassunk el egy kevés mustárt. A másik felére ismét tegyünk a mártásból és a sajtból; ez a réteg fogja képezni szendvicsünk csúcsát.