Nagyon praktikus, mégis ritkán vesszük igénybe: ez a négyoldalú reszelő érdes oldala.

Szinte minden háztartásban lapul egy - a fiókok-szekrények mélyén - egy négyoldalú, konyhai reszelő, amivel többféle méretre és vastagságra reszelhetjük az alapanyagokat. Sajtreszelés, répa-, uborka- vagy cukkinireszelés - leggyakrabban erre használjuk, pedig ennél többre hivatott.
A negyedik oldal, amely kicsi, göcsörtös és sűrűn lyukacsos, szinte elfeledett "mostohagyereknek" tűnik. Sokan elkerülik, mivel a tisztítása igencsak macerásnak bizonyul, pedig valójában ez a rész is rendkívül hasznos lehet.
A Nosalty szerint remek választás, ha citrom- vagy limehéjat szeretnénk finomra reszelni, de a fokhagyma pépesítésére is tökéletesen alkalmas.
Ezen kívül a gyömbért is könnyedén pürésíthetjük ezzel a kis, rücskös felülettel. Ráadásul a szerecsendióhoz is ideális választás, hiszen remekül megbirkózik ezzel a kemény fűszerrel - állítja a portál.
Ha valaha is akadályba ütköztél a répa, sajt vagy krumpli reszelésekor, és a nagyobb lyukak nem működnek jól, akkor próbáld ki ezt a praktikus netes trükköt, amit egy népszerű TikTok-séf is bemutatott! Fogj egy bögrét, ügyelj arra, hogy az alján ne legyen semmilyen címke, és a szélei kissé emelkedjenek. Ezután a másik kezedben erősen tartsd a reszelőt, majd a bögre aljával kezdd el dörzsölni a reszelő kívánt lyukait! Ezzel a módszerrel a reszelőd olyan éles lesz, mint egy borotva!