Fedezd fel a csopaki strand titkos kincseit: hatalmas, szaftos smash burgereket találtunk, amelyek garantáltan felpezsdítik az ízlelőbimbóidat!


A Smashed&Shore elnevezése tökéletesen kifejezi lényegét: a népszerű smash burger és a Balaton-part varázslatos találkozását. Itt, a csopaki strand szívében, egy éttermi környezetben, gyönyörű panoráma társaságában élvezhetjük a ínycsiklandó hamburgereket, amelyek minden falatban a nyár ízét idézik.

Ifj. Nagy Zoltán június 28-án nyitotta meg új burgerezőjét, amely a strand bejáratának közvetlen közelében, a Sétány Étterem felett található. A helyszín megválasztása nem véletlen, hiszen a 90-es évek elejétől működő éttermet Zoli szülei vezetik, így a családi hagyományok tovább élnek. Pár évvel ezelőtt a felső, zárható teraszt úgy alakították ki, hogy a vendégek a tavaszi és őszi szeszélyes időjárás ellenére is élvezhessék a festői kilátást. Az eredetileg reggelizőként és kávézóként működő hely az idei évben már a hamburgerek kedvelőinek paradicsomává vált, egyedi ízekkel és hangulattal várva a látogatókat.

Az ötletünk gyökerei abban rejlenek, hogy mindannyian hatalmas rajongói vagyunk a hamburgereknek. Ahogy alaposabban körülnéztem a Balaton környékén, észrevettem, hogy alig találkozni igazán ízletes hamburgerekkel, és a smash burger különleges élményét egyáltalán nem kínálja senki a térségben. Ekkor jött az inspiráció: legyünk mi az elsők, akik ezt a különleges smash burger vonalat képviselik, prémium alapanyagokkal és éttermi környezetben, ahol a vendégek valóban élvezhetik a gasztronómiai élményt.

- Mesélj csak, Zoli! - mondja izgatottan.

Ez lett a hely szlogenje is: "A Balaton első étterem szintű smash burgerezője", ami messze túlmutat egy egyszerű büfén vagy standon. Itt egy olyan élmény vár rád, ahol a kiváló minőségű ételek és a lenyűgöző környezet találkozik, hogy felejthetetlen pillanatokat élhess át.

Zoliék valóban nem ismertek kompromisszumot az alapanyagok terén: a fekete szezámmal díszített bucik a balatonfüredi Péklány mesterművei, míg a marhahúst a Hortobágy Angustól szerzik be. Minden egyes hamburgerhez egy saját készítésű szósz is társul. "Jól hangzana, ha azt mondanám, hogy hosszú évek alatt csiszoltuk ezt a receptet, de ez nem lenne teljesen igaz. Az igazság az, hogy rengeteget dolgoztunk azon, hogy egy igazán ízletes alapszósz születhessen" - meséli Zoli. A recept titokban van, de néhány összetevőt sikerült felfedeznünk: például savanyított uborkalé, egy leheletnyi tabasco és folyékony füst is belekerül.

A választék világosan kirajzolódik, nem bonyolítják túl, éppen annyi burger áll rendelkezésre, hogy könnyen döntsünk a kedvencünkről. Ha egy egyszerű, klasszikus smash burgerre vágyunk, akkor a Simple (2990 forint) a legjobb választás. A MegaCheeseBurger viszont igazi sztár, hiszen a hús mellett háromféle sajt – cheddar, ementáli és füstölt sajt – is helyet kap benne, így a sajtkedvelőknek mindenképpen érdemes kipróbálniuk! Számos vendég a magyar ízeket idéző HunBurger mellett dönt, amely rabul ejtette a figyelmünket; annyira, hogy többször is vissza kellett térnünk az olvasáshoz. Az alap összetevők között házi lecsó, kolbászmorzsás majonéz és savanyított salottahagyma található, és Zoli tapasztalatai szerint az első napokban úgy tűnik, a vendégeknek nagyon tetszik ez a különleges kombináció.

Három különböző verziót kóstoltunk meg, és bár egyik sem mondható megának vagy duplának, hatalmas hamburgerek sorakoztak előttünk, bőséges krumplival és gazdag szarvasgombás majonézzel. A Smashed&Shore Royal (4490 forint) esetében egyedi narancsos lilahagyma-lekvár és egy szelet grillezett libamáj emeli az ízek szintjét – mindez az angus hússal kombinálva! A máj hihetetlenül szaftos, a lekvár pedig remekül harmonizál a gazdag ízvilággal. A vega burger (3290 forint) szintén megjeleníti a hagymalekvárt, de a hús helyett egy jókora grillezett camembert szelet rejtőzik a rétegek között, és egy kis avokádóval is megspékeltük az élményt.

Minden héten van egy olyan hamburger is, amely alapvetően nincs az étlapon, ittjártunkkor ez éppen az Angry Birds (4490 forint) fantázianévre hallgató smashed burger volt, amely már a nevével is utal arra, hogy főleg a csípős, fűszeres ízek kedvelőinek jöhet be. A marha és a szósz mellett cheddar, barna sörös-hagymás bacon, füstölt chilis fürjtojás és baconchips is belefért, amely az adag mellett a fűszerezés miatt is gyorsan eltelít. Zoli elárulta azt is, hogy ezzel a burgerrel az Év Strandétele 2025 versenyre is neveztek!

Desszertként egy ínycsiklandó fagylaltkehely várja a vendégeket, ami remek választás, hiszen egy laktató hamburger után sokkal kellemesebb egy frissítő, édes falat, mint egy nehéz tortaszelet vagy sütemény.

Legyen szó a strandolókról, a környéken nyaralókról vagy azokról, akik célirányosan érkeznek egy ebédre vagy vacsorára, a Smashed&Shore jó választás lehet mindenkinek, aki szeret kipróbálni újdonságokat, kedvencei közé tartozik a hamburger, és szereti a jó hangulatú helyeket.

Smashed&Shore

Related posts