BorsOnline - Friss hírek a celebek világából, sportesemények, valamint test és lélek harmóniájáról. Fedezd fel a legújabb trendeket és érdekességeket!
A gulyás, mely sokunk szívében és ízlelőbimbóiban különleges helyet foglal el, valódi hungarikum! Alapvetően elmondható, hogy ezt az ínycsiklandó ételt senki sem készíti úgy, ahogyan mi, magyarok. Vagy talán mégis van más, aki hasonló szenvedéllyel és titkos fűszerekkel készíti?
Melyikünk ne botlott volna már bele külföldön egy-egy vendéglátóegység étlapját böngészve a magyar konyha egyik, ha nem a legismertebb és legkedveltebb fogásába, a magyar gulyásba? Biztosan szép számmal akadnak olyanok is, akik nem bírtak a kíváncsiságukkal vagy a honvággyal és meg is rendelték a fogást, belekóstolva pedig csalódtak. Ilyenkor általában nyugtázzuk, hogy gulyást bizony senki más nem főz úgy, mint mi, magyarok!
Most nem más, mint a neves gasztronómiai szakember, Jamie Oliver lépett színre, hogy felkösse a kötényt és bemutassa, hol található a magyar konyha igazi kincse. Előrukkolt egy saját, különleges recepttel, amely garantáltan elvarázsolja a magyar ízek kedvelőit!
Fedezd fel, hogyan varázsolja a sztárséf a hagyományos magyar gulyást egyedi ízkavalkáddá! Kísérd figyelemmel lépésről lépésre a folyamatot, ahogy a friss alapanyagok és a titkos fűszerek találkoznak a fazékban, hogy egy ínycsiklandó, autentikus ételt varázsoljanak az asztalra!
Ami az alapanyagokat illeti, Jamie Oliver párolt marhahúst, hagymát, paprikát, köményt, lisztet, marhahúslevest, paradicsomot készít elő, ha magyar gulyást támad kedve rittyenteni. A konyhaművészet egyik legismertebb fenegyereke szerint ezek a hozzávalók szükségeltetnek ahhoz, hogy egy hamisítatlan magyaros stílusú vacsora kerüljön az asztalra. Mindez neki 2, maximum 2 és fél órás műveletet jelent, aminek a végeredményéve akár egy hatfős társaságot is vígan jól tud lakatni.
Mielőtt azonban bármit is elárulna a receptről, felsorakoztat pár érvet is nemzeti ételünk mellett.
Egy tágas lábasban, közepes lángon olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a finomra kockázott hagymát, és pirítsuk körülbelül 5 percig, amíg áttetszővé válik. Ezt követően keverjünk bele egy kis édes paprikát és köménymagot, hogy ízletesen összeérjenek a hagymával! A marhahúskockákat egy tálban forgassuk össze liszttel, amíg egyenletesen bevonják őket. Amint ez elkészült, a húskockákat adjuk a fűszeres hagymás keverékhez, és pirítsuk őket 2-3 percig, míg kapnak egy szép barnás színt. Ezután öntsük hozzá a séf által mért 60 ml marhahúslevest, és alaposan keverjük össze a hagymás-paprikás alappal. Miután minden jól elvegyült, Jamie hozzáadja a többi hozzávalót: a maradék húslevest vagy vizet, a paradicsomot, valamint a sót és borsot. Keverjük, amíg felforr, majd amikor elérte a forráspontot, csökkentsük a lángot, takarjuk le, és főzzük lassan, amíg a marhahúskockák szépen megpuhulnak.