Öt olyan étel, amely rákkeltő összetevőket tartalmaz, mégis népszerű a magyar gyerekek körében - tele adalékanyagokkal! 1. **Feldolgozott húsok**: A virslik és felvágottak sok esetben tele vannak tartósítószerekkel és adalékanyagokkal, amelyek hosszú tá

Alig hallod Netflixen a beszélgetéseket, de a zene viszont üvölt? Ezt az egy dolgot állítsd be
Gyerekek esetében ugyanúgy fontos az egészségtelen, rákkeltő élelmiszerek kerülése, mint felnőtteknél. Bár kicsik szívesen esznek nem kimondottan egészséges - cukorban vagy éppen adalékanyagban gazdag - ételeket, a szülők feladata, hogy ezekből minél kevesebb kerüljön a tányérra. Egyes élelmiszerek kimondottan karcinogénnek számítanak, míg mások növelhetik az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, amelyek összefüggésben állnak például az emésztőrendszeri daganatok kialakulásával.
Nem arról van szó, hogy teljesen el kellene zárni a gyereket bizonyos ételektől, de érdemes csökkenteni a fogyasztásukat. A Nemzetközi Rákkutatási Világalap ajánlásai szerint például a vörös húsok - mint a marha, disznó, birka és borjú - fogyasztását célszerű heti három alkalomra korlátozni. Emellett kiemelkedően fontos, hogy a gyerekek minél több rostban gazdag friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak. A teljes kiőrlésű gabonák szintén jótékony hatásúak, míg a húsok közül a halak és a szárnyasok előnyben részesítése ajánlott. Az alábbiakban bemutatunk néhány ételt, amelyekből érdemes a lehető legkevesebbet adni a gyerekeknek.